Начало За Bodyline+ Съставки

Съставките, които използваме

 • Използваме най-добрите съставки, които можем да намерим, за нашите продукти. Всичките ни съставки са на растителна основа, никоя от тях не е тествана върху животни и никоя не е получена от животни. Имаме над 30 години опит с козметични рецепти и съставки, ето защо знаем кои съставки са безопасни за употреба.
 • Тъй като не тестваме върху животни, това ограничава количеството съставки, които знаем, че са безопасни за употреба. Основаваме безопасността на годините опит в индустрията, а също и провеждаме кожни тестове на хора доброволци. Вследствие на това, няма да намерите използвани от нас съставки, които току що са пуснати на пазара, тъй като те нямат документацията за доказана безопасност, която ние изискваме. Много нови съставки се считат за безопасни от разширени изпитвания върху животни, нещо, което ние не подкрепяме.
 • Забелязали сме, че през годините някои съставки са получили неоправдана, вредна публичност, които обикновено могат да бъдат намерени на уеб сайтовете на хора, предлагащи своята „по-безопасна” съставка/продукт. Тези сайтове разчитат на фундаменталните страхове на хората, за да увеличат продажбите си, което, по наше мнение, не е позитивна пазарна техника. Онова, което е по-лошо, е, че тези компании често заменят изпробваните и изпитани съставки с такива, които имат малко или никаква история на безопасна употреба, което е изключително рисковано. Моля, прочетете по-нататък някои често-срещани въпроси за съставките:
 • Ние използваме натриев лаурет сулфат...но не е ли опасен?
 • Не, не е. Използваме натриев лаурет сулфат (SLES), защото има несравнимо най-добрата документация за безопасност. Използва се от десетилетия, като ние го използваме от 1976, в милиони бутилки шампоан, душ гел и мехурчета за баня без нито едно оплакване.
 • SLES е обект на клеветническа кампания, която се разпростира в интернет и алтернативни здравни канали. Беше много трудно да се проследи източника му, но накрая се стигна до производител на конкурентен препарат за почистване, който безсрамно експлоатира добрите намерения на хората, за да продава повече от „безопасната” си съставка.
 • За повече безпристрастна информация можете да посетите следните връзки, които дават обяснение от Паула Бегон, един от най-добрите изследователи в света на козметиката. Ето и връзки към Преглед на съставките за козметични продукти и сайта за градски легенди Snopes.
 • Паула Бегон – Ченгето на козметиката
 • CIR – Преглед на съставките на козметични продукти
 • Snopes.com – Шампоани ментета
 • Консерванти
 • Консервантите са съществена част от определени козметични продукти по причини на безопасността, особено в продукти като нашите, които се опаковат със свежи растителни екстракти. Свежата храна не трае дълго в кухнята ви и същото се отнася за свежите съставки в продуктите ни, освен ако, разбира се, не ги консервираме. Без консерванти някои козметични продукти могат да се пренаселят с бактерии, плесени и гъби, които могат да са много опасни за кожата или очите. Не всички продукти се нуждаят от консервиране обаче и след като 40 % от нашите продукти са без консерванти, ние не използваме консерванти, освен ако не се налага.
 • Използваме смес от парабени, за да консервираме нашите продукти. Това е най-често използваният метод за консервиране на козметични продукти, като парабените са втората най-използвана съставка след водата. Използваме тези съставки отново защото те имат най-добрите документи за безопасност. Не само, че вършат много добра работа при предпазване от широк спектър микроорганизми, но те имат и много нисък риск за дразнене и добра стабилност. Интересно е да се отбележи, че парабените са с естествен произход – те се образуват от киселина (p-хидрокси-бензоева киселина), открита в малините и къпините (Източник: Козметика и тоалетни принадлежности, януари 2005, страница 22).
 • Както и други, широко-използвани съставки, има някои страховити истории, свързани с тази съставка. Едно изследване през 2004 открива следи от парабени в клетки от рак на гърдата на 20 проби. Изследването обаче оставя няколко въпроса без отговор. Например изследването не показва, че парабените предизвикват рак или че те са вредни по някакъв начин, както и това, че изследването не търси възможни нива на парабени в нормални тъкани.
 • Преглед на съставките на козметични продукти (CIR) провери безопасността на метилпарабен, пропилпарабен и бутилпарабен през 1984 и заключи, че са безопасни за употреба в козметични продукти при нива до 25%. Ние използваме тези консерванти при 0.2%. CIR провери безопасността на тези съставки отново през декември 2005 и не откри причина да променя първоначалното си заключение за безопасността на парабените в козметични продукти.
 • В момента ние нямаме причина да не използваме парабени като нашия метод за консервиране на продуктите ни. За повече информация, опитайте:
0 Продукти
-
0.00 лв.

buavlogo

ifawlogo

navslogo

vegsoclogo

greenlogo

rspcalogo